Potloden en andere zaken

Tussen nu en het vorige blogje zijn er wel weer wat dingen gemaakt en gedaan.

Op het gebied van quilten heb ik het vijfde blokje van de BOM (blok van de maand) Love and Friendship klaar en wacht ik op het zesde blokje.. ze zijn echt zo leuk.20190525_101106

Schattige blokjes, allemaal appliceren.. Ik doe dat met H250 maar ik heb ook wash-a-way gebruikt. Nog niet echt een voorkeur kunnen maken..

Voor de huisjes uit de Magic Patch (een franstalige) heb ik geen hulpvliesjes nodig. Een lapje voor het huisje en wat stukjes stof voor kleine deeltjes maar de meeste onderdelen zijn van wolvilt gemaakt.20190526_220717

De huisjes – één voor elke maand –  worden opgeleukt met kleine knoopjes en ander gepruts.. Ook heel leuk om te doen. En heerlijk handwerkje voor de avond.

Voor kleindochter was ik begonnen aan een potloden quilt. Een plaatje van Pinterest en toen aan het tekenen gegaan om een patroon te maken. En dat is redelijk gelukt..  Daarna met de in Amerika tijdens de reis gekochte jelly roll (Moda Grunch Dots) en het Fat Quarter pakket begonnen. Oja, natuurlijk nog een anderhalve meter (yard) witte stof erbij..

Hij is niet gelijk aan het orgineel plaatje maar dat maakt denk ik niet zo heel veel uit, het is leuk om te maken en te zien groeien. potloden update Oeps, mijn tenen staan er ook net op… maar okay, ben vanmiddag bij de pedicure geweest … De bovenkant van de quilt moet nog recht gemaakt worden en ook zijn niet alle stroken op de juiste lengte dus daar moet ik nog iets op vinden… misschien een paar “afgekloven” potloden erbij 😉 .. en natuurlijk nog iets bedenken voor een rand, dat wordt nog lastig.

Deze potlodenquilt wordt gemaakt op mijn nieuwe naaimachine. De husqvarna naai/borduurmachine Ruby heb ik ingeruild voor een naaimachine Janome 9400 QCP met een update voor rulerwerk. ben er happy mee!! Ik heb nog wat voetjes van de Ruby die ik nog wil verkopen, dus even op FB zetten of marktplaats.

Intussen ben ik aan het behangen en verven geslagen. De slaapkamer en de hobbykamer zijn toe aan iets nieuws. De slaapkamer een andere kleur en in de hobbykamer is nog altijd bouwbehang op de muur.. dus dat mag wel eens vernieuwen. Behang is uitgezocht, wordt opgehaald en ook nog bezorgd.. volgende week 2 rollen plakken. Moet lukken.

~~handtekening blog (2)

 

3 Reacties

  1. Wat een mooie projecten,en die potlodenzo leuk.

  2. he, allemaal zo mooi!

  3. Ik vind die potloden-quilt helemaal geweldig!!! Ook de BOM en de huisjes zijn zo leuk!!!
    Fijn weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: