Een donderdags blogje

Een drukke week achter de rug. Nadat ik mijn quilt weer had opgepakt om door te quilten met de machine bleek dat de husqvarna machine het niet echt lekker deed. De onderdraad kwam telkens naar boven. Een nieuwe naald, ander garen, een andere manier van voetjes beweging (zwevend of hoppend) schoonmaken en natuurlijk nog het geregel van de spanning.. niets mocht helpen..
Een berichtje naar de dealer gestuurd en ik kon de machines even brengen.. MachineS ja… want ook de juki had wat problemen.

De juki had ik al weggezet, daar brak na bijna elke 10 steken de draad. Dus ook daar wat uitgeprobeerd met ander garen, aurifil of guttermann, mettler of een klos van de markt. Er was geen verschil.. dan een andere naald.. ook dat hielp niet.. dus daarna de husqvarna gepakt.. en die wilde ook niet..

Dat was maandag, de machines smiddags naar Rotterdam gebracht. Maar intussen had ik ook nog een patroon voor een jurk getekend en geknipt.. die moest in elkaar gezet worden. Dat deed ik dan maar met de lock machine.. gelukkig zit ik niet echt zonder..
De zomen zijn netjes omgestikt met de cover lock..indigo jurk

Nogmaals… zo blij met mijn machine park !!

De jurk is nu klaar…

Op naar de volgende lap, het volgende patroon ligt al klaar..

Vandaag kon ik de machines weer ophalen, ze moeten nog wel even op tafel gezet worden en dan kunnen ze weer gebruikt worden, de quilt moet ook nog af !! die laatste rand moet immers nog doorgequilt worden.

Dat wordt volgende week, eerst een logeerpartijtje van kleindochter !!

~~handtekening blog (2)

6 Reacties

  1. Wat waren nu de problemen bij je machines? Ik heb ook vaak de de bovendraad te strak blijft.

    1. Er was wat vuil onderin de machine waar ik zelf niet bij kon, er was een draadje onderin waar ik niet bij kon en niet kon zien.. echt binnenin. En de steekplaat is gepolijst.. en nog zo wat.. ook wat gesmeerd begreep ik.. ik moet het nog uitproberen… 😉

  2. Gelukkig is het opgelost, fijn dat je nog een machine over had voor de jurk, het is een plaatje en staat je heel goed.

  3. Wat een drama als het niet meer goed werkt! Maar gelukkig hopelijk opgelost! En wat een prachtige jurk!!! Staat je goed, de kleur blauw!
    Fijn weekend

  4. Gelukkig machientje weer in orde. En het kleed staat je goed hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: