Een treinreisje naar de vakantiebeurs

Na heel lange tijd maar weer eens een blogje.. (hopelijk kan ik het nu wel regelmatig blijven volhouden.)

We zouden met onze vrienden naar de vakantiebeurs in Utrecht. Bij Blokker hebben we dagkaarten besteld om mee te reizen. De auto’s mochten thuisblijven..
De treinkaartjes werden dinsdag bezorgd, dus dat was geen probleem. Reizen na 9 uur in de ochtend, ook geen probleem want de beurs zou pas om 10 uur openen.
Vanochtend aangekomen op het station met de kaartjes “ingechecked” en op het perron bleek dat onze trein een vertraging had van 5 minuten. Okay, dan dus ook te laat in Rotterdam om over te stappen op de trein naar Utrecht. Alleen was die trein komen te vervallen… gewoon: reed niet !!

Na een half uur wachten konden we instappen in een andere trein. Pfffff… eindelijk onderweg naar Utrecht. Daar op het station nog een kop koffie gedronken en een croissantje gegeten (er zaten ook kortingsbonnen bij de treinkaartjes) en daarna “uitgechecked” en door de regen naar de Jaarbeurs gelopen.

Op de beurs hebben we het Azie deel opgezocht want we wilden info over Thailand. De tasjes werden gevuld met folders. Er was genoeg info te krijgen. Later kwamen we nog in het Noord Amerika deel van de beurs en toen werd het plan geboren om een rondreis in Canada te maken. Maar ja – dan zou de wel volgend jaar worden want dat zou een vreselijk dure vakantie worden.  Om later dit jaar nog iets te ondernemen zou dan niet zo heel duur moeten zijn. Dus nog maar weer een rondje langs de verschillende zalen voor informatie..

Eindelijk was het tijd voor onze terugreis met de trein. De rit zou 18.32 beginnen. Wat is Utrecht een groot en druk station, wat een rommeltje is het daar door verbouwingen.
We wilden weer “inchecken” maar onze kaartjes gaven een rood schermpje met daarop “niet mogelijk in te checken”. Op alle 4 de kaartjes deze reaktie op de schermpjes. We zijn toch maar in de trein gestapt, we hadden tenslotte dagkaarten en waren op Zwijndrecht al ingechecked. Naar ons idee waren de kaarten gewoon geldig.

Toen we in Rotterdam Centraal aankwamen hadden we een paar minuten om over te stappen op de “boemel” naar Zwijndrecht. De conducteur wilde de deur voor ons nog wel even openhouden.

We vonden een plekje om te zitten en direct kwam de toch wel vrolijke conducteur onze kaarten controleren.
Toen hij de kaarten voor zijn controlescherm hield gaf dat aan dat de kaarten ongeldig waren.. ALLE VIER !!
We hadden dus ongeldige vervoersbewijzen, moesten een boete betalen en de prijs van de rit. ALLE VIER !!.

Wij geloofden de man niet, dachten dat hij een geintje maakte.. legden uit dat we ingechecked hadden en uitgechecked, het inchecken in Utrecht dat niet lukte… Maar de man bleef vrolijk – begon een verhaal over de verschillende in/uit checkpaaltjes, links en rechts.. (en daar werd het een beetje een ongeloofwaardig verhaal) we hadden de schrik wel te pakken want al met al zou het boetebedrag iets van 160 euro zijn. Duur dagje vakantiebeurs….
De conducteur vertelde ons later dat er met de BLOKKER treinkaartjes vaker problemen waren met in- en uitchecken en dat er afspraken waren gemaakt onderling dat mensen met dit soort kaartjes die niet geldig waren door verkeerd inchecken niet beboet zouden worden….  we konden opgelucht adem halen. We mochten verder reizen !!

Nu zitten we bij te komen van alle drukte, de vermoeidheid. En morgen kunnen we al het folder materiaal eens gaan sorteren.

Eén reactie

  1. Dat is de reden waarom ik’ vergeet’ uit te checken bij een dagkaart. Ik ben ingecheckt en ik laat dat zo.☺

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: