Van driehoeken, bolletjes, tools en keukens

Zo, maar weer eens een berichtje.
Voor het Belgisch quiltweekend had Katrien ons vorig jaar een malletje meegegeven met de mededeling  dat de instrukties later zouden volgen.
En ja, de instrukties kwamen hoor !!Loterijblokje BweekendJe ziet dat er druk aan gewerkt wordt. De kleur was al opgegeven, blauw in licht, midden en donker. En daarna was het opletten geblazen want de vlakjes moeten wel volgens de juiste manier aan elkaar gezet worden. Ik ga zo 6 blokjes maken (3 setjes). Leuk en simpel om te doen.
*For a quilt-retreat in Belgium next September we where asked to make some blocks.  We had to use 3 shades of blue and make 2 blocks.  Because time flies i started making my little blocks, only four more to go.

Verder ben ik bezig met het middenblok van de BOM quilt van Esther Aliu (Love Entwined) waar heeeeeeeel veel kleine stoffen bolletjes op geappliqueerd moeten worden.
* I started working on the BOM from Eshter Aliu, the Love Entwined marriage coverlet, and the middle block is a compas star. And  arround that star a smal circle  with little dots. 0,8 cm small dots.. I tried to do them the “normal” way, gathering the fabric  round a piece of paper. It worked but now there are some tools to make  it easier !!20130708_170908
20130708_170950 En die kleine bolletjes zijn natuurlijk heel lastig te maken (0,8 cm doorsnee). Maar vanmiddag ben ik naar een workshop geweest waar ze “tools” gebruikten om heel kleine stukjes stof klaar te maken om te kunnen appliqueren.

Het zijn de Apliquick pennen (er is ook een “pincet” en een schaartje) waarmee je de stof heel eenvoudig rond het papieren malletje kunt plakken. Ik was een beetje sceptisch maar het werkt echt. Het stukje papier (malletje) met een beetje sewline lijm op de stof vastzetten, daarna met diezelfde lijmpen de mal en de stof insmeren en dan met het dikke staafje de mal met stof “vasthouden” op de tafel en met het dunne staafje de stof rond het malletje vouwen en gladstrijken. Het werkt echt makkelijk, eenvoudiger dan het omrijgen en veel sneller. En nu alle andere bolletjes maken !!
* With these new tools – the Apliquick pins – (there is also a tweezer and scissors) we could work today during a workshop. I was a little sceptical but it realy works.. I did a few of my little circles for the LE quilt top and it was sooooo easy. Piece of paper, little glue (sewline gluepen) and the tool to hold the piece of paper/fabric down on the table and the other tool to fold the fabric around the piece of paper.. Easy…. up to make all of the tiny circles in a few minutes.

Keukentje En kleindochter Chayenna is zo blij met haar keukentje. Ze kan nu met de pannetjes en roerlepels spelen. Mamma na-apen met koekjes bakken want ze heeft ook een deegrol en bakvormpjes voor koekjes. Het theeserviesje staat ook al in de kastjes. Zelfs de boodschapjes (die AH mini’s) werden weggeruimd in de keuken !!

 

7 Reacties

 1. ik ga eerstdaags ook beginnen aan mijn blauwe blokjes!

 2. Super 6 blokjes ,ik hoop dat je wel geen 6 gelijke hebt gemaakt Hé.

  1. Ha Katrien, nee hoor, het zijn geen 6 gelijke blokjes, er is wel verschil.. misschien zijn 2 gelijk maar die kan je verdelen over de rest van de blokjes toch??..

   1. Ik bedoelde de plaatsing van de kleuren,2gelijke kan geen kwaad maar qua kleurplaatsing zijn het 2 verschillende blokjes.

   2. katrien, wees maar gerust, ik heb ze gemaakt met de aanwijzingen van jou ernaast. Dus de kleuren liggen op de juiste plekken.. Je zult het zien.

 3. Zien er leuk uit, de blokjes voor het QW, ik ga er ook deze week aan beginnen, eerst de kleine rondjes prepareren voor de LE, de jouwe zijn mooi

 4. allemachies Ingrid, nu ook al tweetalig! Wat een spannende nieuwe werkjes zijn dit zeg. Ik ben benieuwd naar het resultaat. En leuk die Chayenna met haar keuken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: