MOOI weer en dan natuurlijk een BBQ

Vandaag was het gelukkig weer lekker warm, heerlijk zonnetje, echt genieten !!

We waren in het winkelcentrum voor de boodschappen en we liepen bij de Kijkshop binnen. Zoonlief had onze oude stofzuiger overgenomen toen hij in zijn eigen flatje ging wonen. Wij hadden inmiddels een andere.  De oude stofzuiger deed het nog prima maar daar waar het handvat overgaat in slang was echt kapot, zelfs met tape niet meer te repareren. Er moest dus een nieuwe komen. Met bijelkaar gesprokkelde Freebee punten erbij is ie dan niet zo heel duur.
We werden gelijk uitgenodigd om te komen BBQ’en.. gezellig hoor.
Omdat wij nog steeds een beetje aan de lijn zijn (bij mij al 14 kilo eraf – bij Otto ook zn 15 kilo) zouden we vandaag volgens het Sonja Bakker boek een rostitaart eten. Het recept was niet zo heel moeilijk.

Rostitaart :
Het recept komt uit een boek van Sonja Bakker en is dus prima in een lijn programma.
600 gr. kant en klare rosti, 2 losgeklopte eieren, peper en zout, 2 eetlepels tuinkruiden, 1 prei in dunne ringen gesneden, 3 eetlepels geraspte kaas, 3 vleestomaten, 6 plakken mozzarella, 1 bosje basilicum, olijf olie om schaal in te vetten.

oven op 200 graden (20 minuten moet de schotel erin)
Klop de eieren los en roer de rosti erdoor. Kruiden erdoor mengen. Rostimengsel in de ovenschaal en de prei erover verdelen. Geraspte kaas erover. De vleestomaten in plakjes en dakpansgewijs over de schotel verdelen, hierover de mozzarella. Dan de schotel 20 minuten in de oven.
Blaadjes basilicum erover… smullen maar.

(ik heb 3 eieren losgeklopt om erdoor te doen en wij vinden dat er wat meer kruiden doormogen – het was wat flauw maar peper en zout bijvoegen is niet moeilijk).

Eet smakelijk !

 

SAM_0205Voordat het vlees klaar is krijgen de vissen in de vijver ook nog wat voer. Opa en Chayenna kunnen dat heel goed.SAM_0209SAM_0211Chayenna kreeg een pannensetje (van Ikea), en ze zijn direct in gebruik genomen, koken en roeren.. nu het keukentje nog..

We hebben lekker gegeten en het was reuze gezellig..

Eén reactie

  1. Wat een schatje is het toch! Heb hier nog een hele zak met mini groenten staan voor in de pannetjes. Niet vergeten volgende keer mee te nemen. xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: