Dagje Bali

Aan de rand van het zwembad, op een lounge stoel, met de Bali-zee aan de andere kant van het muurtje. Rustig kabbelend.
In de verte een klein vissersbootje. De opbrengst van de vangst zal waarschijnlijk wel op de lokale markt verkocht worden.
Af en toe zie je op het strand ook vissers die met een groot net de zee inlopen en het daarna in een langzame gang weer naar het strand trekken in de hoop dat de zak in het midden van het net vol zal zitten met lekkere vis. Vaak is er niet veel gevangen en gaat er weer een van de mannen de zee in om het net weer rond te trekken.
Ook zie je wel wat verkopers langs het strand lopen in de hoop hun waren te kunnen slijten aan argeloze vakantiegangers. Ze hebben zilver en goud en parels en natuurlijk ook sarong’s in soorten en maten en kleuren. Om een leuk vakantie souvenir te pakken te krijgen moet je een spelletje van afdingen spelen, de verkoper vraagt een superhoge prijs en jij moet dan heel laag bieden. Ergens in het midden moet je elkaar dan tegenkomen en gaat de verkoper tevreden terug naar zijn huis en de koper is blij met zijn aankoop waar hij/zij toch altijd weer teveel voor betaald zal hebben.

We zijn nu al tien dagen op Bali, het gevoel van langzaam langzaam (Plan-plan) zit er al aardig in. Veel moet je niet ondernemen met deze temperaturen. Onder de Fan of airco is het wel goed uit te houden.

We hebben dagen van aktie en ondernemen maar ook veel dagen van langzaam aan, lekker lui niks doen, het ultieme vakantiegevoel. Lekker slapen, zitten in het huisje bij het zwembad (Bale Bedong) in de schaduw want het zonnetje brandt al vroeg. De temperatuur is hier constant rond de 30 graden. In de nacht zakt het iets naar 28 of 27 graden maar niet veel minder. Daarom is de airco wel heel welkom. Een beetje zwemmen in het eigen zwembad of in de Bali-zee om af te koelen is heerlijk. Daarbij het lekkere eten dat Rani en Komang bij toerbeurt voor ons koken, de verzorging van de tuin en het zwembad, het geeft het “Zwitserleven gevoel”.

Deze vakantie is er eentje die in het rijtje “Onvergetelijk” kan worden bijgeschreven !!
Nog bijna 2 weken kunnen we hier vertoeven, we blijven genieten. We gaan nog dingen bekijken, hebben al wat tempels gezien en zijn bij de Hot-Spring geweest, gaan de bergen nog in naar een waterval en natuurlijk kijken we naar de meren in het midden van het eiland. En ook moeten we nog een keertje vroeg op pad met een klein vissersbootje de zee op om naar de dolfijnen te gaan kijken. Die dieren zijn in de vroege ochtend nog vrolijk aan het springen en zwemmen dan dicht bij de kust. Met een beetje geluk kunnen we ze zien.

Ik ga weer even op het ligbed liggen, lekker staren naar de kabbelende zee, naar de vissersbootjes die langsvaren, en af en toe zwaaien naar de verkopers die heel vriendelijk gedag wuiven.

 Afbeelding

2 Reacties

  1. Klinkt alsof je in het paradijs bent ! Geniet ervan ! je schrijft wel heel aanstekelijk. ik zou er zo naar toe willen !

  2. ha Ingrid,

    nou die foto onderaan zegt toch wel alles. Meissie wat een heerlijke vakantie heb je nu. Ik snap dat die in het rijtje onvergetelijk komt. Dat je uitrust en langzaamaan doet is ook de bedoeling van vakantie. Geniet ervan en de anderen ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: