York en bee en meer

Ja, als ik blog dan doe ik het ook goed, denk dat ik toch zeker wel een paar velletjes papier kan volschrijven. Er is weer zoveel gebeurd..

De afgelopen dagen stonden min of meer in het teken van het nieuwe kleine meisje Chayenna. Ze groeit goed, is alweer over haar geboorte gewicht, ze huilt en slaapt.. dus dat komt goed. Met haar mamma gaat het ook goed, hechtingen al weer weg, nog een paar die aankomende week verwijderd worden en dan krijgt ze fysio vanwege de bijna 3/4 doorgeknipte kringspier..pfff.. Gisteren kwam het kleine gezinnetje even op bezoek, met de wagen met maxi cosi. Het ging prima. Met een anderhalf uur ging het grut weer op weg naar huis, ze waren denk ik net voor de sneeuwbui weer thuis.

 YORK

2010_12160010
 Met een boot van P&O zouden wij, O en vriendin G, naar York voor een 
 "drie"-daags reisje. Dit houdt in dat je om 5 uur namiddag in kan schepen op het schip Pride of Hull, een maaltijd kunt genieten en daarna in de vele ontspanningsruimten kan zitten of zelfs kunt dansen in een kleine dansruimte. We hebben inderdaad een buffet maaltijd gehad, was prima en veel keus. Lekker dus. Daarna nog wat zitten en rondlopen en een glaasje gedronken. Om half 12 hebben we onze hut opgezocht. De hut had 2 benedenbedden en 2 bovenbedden. O bood direct aan om boven te gaan slapen.. mocht hoor.. 
Om 1 uur, na toch wel een klein slaapje, werden we wakker gebonsd.. dronken jongelui waren in de gang met hutten op alle deuren te bonsen en te roepen en vervelend te doen, ze waren op zoek naar meiden.. Na een half uurtje herrie en gedoe weer in bed gekropen maar wanneer je voeten dan weer warm zijn geworden ben je maar zo een uur verder.. Toen eindelijk weer in slaap gevallen..
Tot om 3 uur aan de deurklink gerammeld werd. Er stond een man achter die zei roomservice te zijn en wat in de aanbieding te hebben.. jaja… Hij wilde niet ophouden met rammelen en zeuren.. O was het zat, het bed lag ook al niet lekker, het kussen was te dun..en die vorige rammelaar was nog te vers in het geheugen.. Hij liet zich uit het bovenbed zakken en rukte de deur van de hut open op het moment dat de man weer wilde kloppen en rammelen.. O gaf de man een puist voor de kop… waar en of ie raak was weten we niet, we hebben de man niet meer gezien. O is helemaal geen mepper, ruzie maken is zeker niet zijn aard maar ja, met twee vrouwen in de hut en dan dat gezeur en gedoe van die dronken gasten ging hem echt te ver. We hebben uiteindelijk toch nog wel wat kunnen slapen maar niet te lang want het ontbijt was al om half 8. Om 9 uur ging de bus van Hull naar York.

En daar kwamen we voor.   Dit was in de kathedraal, prachtig gebouw en immens groot.

Het dorpje was echt schattig, kleine huisjes, smal, oud, mooi… echt dat Engelse sfeertje. Er was niet echt een kerstsfeer, dat heb ik wel een beetje gemist. Maar toch, het was leuk om te doen, te zien en te ondergaan. We moeten er zeker nog een keertje terug.

Nu eerst nog mijn overige filmstukjes aan elkaar plakken en op youtube zetten…

 

Gisteren was er de Rotterdam Bee, het was gezellig, we hebben we weer heerlijk kunnen kletsen. We werken ook best wel hoor… maar niet te veel, het is meer showen van werkjes en de nieuwtjes bespreken. Heerlijk gegeten ook want zus had erwtensoep gemaakt, broodjes erbij, cake en geboortechocolade, kerstkransen…mmmmmm
De terugrit was voor een aantal dames niet echt aangenaam want bij de Brienenoordbrug was een vrachtauto geschaard en er was een gasfles van de auto gevallen..en die was lek.. propaangas en daarmee nemen ze geen risico.

Al met al een behoorlijk roerig weekje…

 

3 Reacties

  1. kijk even op mijn blog, je kreeg een ‘stokje’

  2. Oooh Ooooh die O! Maar gelijk had ie!
    Prachtige vloer in de kathedraal, hexagonnen!

  3. Mooie kathedraal he… leuk filmpje.. en die O toch hihi… doet zijn hand nog zeer?
    We waren maar een kwartiertje te laat op het feest, dus het viel allemaal toch nog mee en het was wel gezellig hoor zo bovenop de Brienenoordbrug.. we wilden bijna de cake die over was uit gaan delen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: