Wit en glasvezels

Het weekeind hebben Otto en ik besteed om bij Kevin en Nadine in huis te klussen. Wij zouden witten, schilderen en behangen.

Nadat we vrijdagmiddag op Kjelt hebben gepast -het kereltje mocht zowaar 2 nachtjes bij zn pappa slapen- en hier laten eten en in bad gedaan, kregen we het zaterdag druk. We zijn om 10 uur begonnen met het schilderen van het hout rond de ramen van de benedenverdieping, keuken en halletje en het witten van de plafonds.

Kevin wilde smiddags nog komen maar met al dat natte houtwerk vonden wij het beter als hij dat maar niet deed, want Kevin was ook Kjelt en die had niet echt "kluskleertjes" bij zich. Hij zet wel een bouwhelm op zn bol als hij in het huis is maar ja, met een beetje helpen komt veel stof vrij en dat kan die natte verf nou net niet hebben.
Het plafond van de benedenverdieping is ook weer netjes wit, met dubbeldekkende latex, maar niet echt op alle plekken is het echt heel mooi. Rond de plafondlamp in de keuken kreeg ik het niet wit, misschien morgenochtend nog eens proberen want het is toch mijn eer te na.
Langs het raam van de woonkamer loopt ook een witte rand, er heeft een plank als afscheiding gezeten voor de gordijnen. Je weet wel, echt jaren 70 denk ik. Steenstrippen op de muur, granol op de andere muur en dan van die "ophaal" gordijnen.. en dan een soort van koof (zo heet dat geloof ik) ervoor zodat je niet kunt zien waar de rails loopt langs het plafond. Met die rand had ik nu nog te maken.

Zondag zijn we terug gegaan want er moest nog glasvezelbehang tegen de muur. Langs de ene muur met een V randje erin en aan de andere kant met een klein ruitje. Simpel behangen hoor, het spul is 1 meter breed !!!. We hebben banen geknipt en de plaksel gemixt met water en even laten staan. Daarna konden we gaan plakken. Dat spul op de muur met een roller en daarna de baan behang op de muur. Met een spatel de luchtbellen wegvegen en zorgen dat de naden recht lopen.. simpel zat.

Om half 11 begonnen en om 3 uur klaar. Om 1 uur waren Kevin en Nadine er ook weer -Kjelt was inmiddels weer naar huis- en die hebben alle gereedschappen en andere overbodige spullen naar de zolder gebracht. Deze week komt nl de keuken, als tenminste een goede afspraak is gemaakt met de leverancier…pff…
Het begint er wel mooi uit te zien hoor, min of meer stofvrij…. Als nu die keuken staat kunnen ze verder met het plannen en werken in het huis.

Dan zal de vloer bij Nadine thuis eruit moeten (laminaat) want dat moet in het nieuwe huis op de benedenvloer. Wat bij haar boven ligt gaat voorlopig naar de zolder.
Oja, de slaapkamers moeten nog wel van een behangetje worden voorzien en dat is ook weer een klusje voor ons.. dus misschien volgend weekeind. Dan moet ik voor die tijd nog wel de kleine slaapkamer even witten… maar dat is niet zn grote klus…

2 Reacties

  1. Poeh, jullie hebben het er druk mee. De laatste keer toch!

  2. Als wij hier hulp nodig hebben dan weet ik nu bij wie ik moet wezen !! LOL Jullie weten wel van aanpakken hoor, effen plafonnetje witten, effe nog dat kleine slaapkamertje! Goed voor de beweging dat wel!! Kevin en Nadine boffen maar met jullie!!
    Groetjes, Marjolein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: