twee dagen na HET weekeind

Twee dagen na het quiltweekeind maar weer eens even mn neus laten zien. De ergste vermoeidheid is weer een beetje weg maar kan nog steeds goed merken aan rug en nek dat het een super druk maar wel leuk weekeind is geweest.

Wat voor weekeind??  Een quiltweekeind waarvoor ik met nog 2 dames de organisatie gedaan heb. Dit was het 6e weekeind voor veel dames, voor een aantal het eerste, voor mijzelf dus het zesde. Elk jaar zijn we onder dak in Elst, in een Stayeokay hostel oftewel een jeugdherberg. We slapen op grote kamers met meerdere personen, hoeven nog net niet echt in stapelbedden. Hoewel een enkele soepel in de spieren dame het toch wel doet hoor… De meeste dames slapen op de onderbedden.  Voor het eten en drinken wordt gezorgd door de jeugdherberg. Alleen op de vrijdag-avond zorgen we zelf voor ons volle bordje. Dan nemen we ieder voor 2 personen een gerechtje mee – PotLuck noemen we dat. Heerlijke dingen krijgen we dan te eten en ook te snoepen. Alle gerechten zijn echt met liefde gemaakt en worden met nog meer liefde opgegeten. Er is altijd te veel..

Op vrijdagavond hadden we een workshop zijdelint borduren gegeven door Dita, we konden een pakketje met materiaal uitzoeken en aan de slag. Het was een gepruts maar het resultaat was een schattig hartje van zijde met daarop 3 roosjes van zijdelint met groen en franse knoopjes en er moeten nu nog wat kraaltjes opgemaakt worden.

Laat naar bed voor de meeste, vroeg op voor veel… Om half 7 was ik weer in de zaal en heb samen met een paar dames de ergste troep opgeruimd en klaargezet voor het winkeltje van Liesbeth.
We gingen na het ontbijt aan de slag met de volgende workshop: wonderblokken. Deze workshop heb ik gegeven, heel leuk om te doen. De resultaten waren heel erg mooi, ieder had een andere lap stof en de quilts worden allemaal heel verschillend.
Smiddags konden we natuurlijk nog even naar buiten, het gewone bezoek aan de quiltwinkels in de buurt moest wel gebeuren. Zelf zijn we naar Huisen geweest. Heb daar een paar prachtige lapjes gescoord met een paar tasbeugeltjes. Nu nog op zoek naar een mooi patroon voor een tasje. Ik heb ergens een leuk boekje op cdrom staan, dus even spitten.
Na het diner savonds was er show and tell door de leden, we kregen echt prachtige dingen te zien, echt heel erg mooi. Allemaal nieuwe ideeen en plannen om te maken.

De zondag was rustig, er was nog gelegenheid om met een pakketje van Liesbeth een fibercard te maken, heel leuk om te doen en ook hier weer heel leuke resultaten. Mijn pakketje ligt nog in de kast maar ik ga deze week eens even aan de slag ermee.

Na de lunch was het toch wel tijd om de boel op te ruimen en in de auto te stoppen. Kan alles er wel in??  Met een beetje geluk kunnen we er toch zelf ook nog in !!..

Eindelijk weer thuis op de stoel gezakt en na het nuttigen van een panpizza verder zitten suffen. Vroeg naar bed en lang geslapen. Na een rustige maandag ook een rustige dinsdag gehad, Een quilttop van een border voorzien, gedubbeld en nu met de hand aan het doorquilten geslagen. Het is de RoundRobin. De kleuren zijn mooi, misschien kan hij hier in de hal opgehangen worden. Maar eens vragen aan de Vereniging van Eigenaren…

3 Reacties

  1. Blij dat ik er bij was! ;-)))))

  2. Ooops … vergeet ik de poppies nog, in het echt stukken mooier dan op de foto hoor!

  3. Op naar ’t volgend weekend in Elst, en reken maar dat ik je dan af en toe verplicht rust laat houden op je stoel, zodat je dan niet weer met rugpijn thuiskomt!! Géén LOL (LOL)
    Groetjes, Marjolein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: